M.K napisał/a:O kurtka!
Nie wszystko co się liczy jest policzalne i nie wszystko co policzalne się liczy.
Michu napisał/a:Być może to początek końca lustrzanek (w tym roku premierę podobnego sprzętu zapowiada Canon).
MX, ME i same stare manuale.
Polecam www.tomaszmichalski.com
| Pentax Z-1p | MX | FA*24/2.0 | FA 77/1.8 Ltd |
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!
TM_Mich napisał/a:Czy bez lustra przyjemność robienia zdjęcia jest lepsza?
espresso napisał/a:temat jakości obrazowania zszedł na dalszy plan
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
To będzie bardzo interesujące zjawisko - rozwój na nieustannie zwijającym się rynku (fotograficznym).komtur napisał/a:Przyłączenie się do tego nurtu Nikona i Canona zapewne spowoduje bardzo szybki rozwój tej grupy sprzętu.
MF , FF , APS-C
cube007 napisał/a:rozwój na nieustannie zwijającym się rynku (fotograficznym)
foto napisał/a:dla mnie wizjery zarówno w Sony jak i Fuji zabijają przyjemność fotografowania
Podaj powód dla którego tak by miało byc.foto napisał/a:.. efekt końcowy będzie lepszy..
komtur napisał/a:wizjery optyczne w lustrzankach osiągnęły pewnie kres swojego rozwoju, a EVF-y mają całą przyszłość przed sobą. Co z tego, że przyjemnie będzie patrzeć na matówkę, skoro z wizjerem elektronicznym łatwiej będzie zrobić zdjęcie?
YM124G, MX, Mz-5n, K-5II, K-3II
To trochę inna prędkość niż biegnący pies, nie uważasz? Mój whippet biegnie jakieś 40km/h lekko (najszybszy whippet około 62km/h). Gdy biegnie prostopadle do mnie, nie da rady zrobić panningu. Slideshow taki, że psa już dawno nie ma przed aparatem, a w EVF go jeszcze widać. Niby E-M5 mark 2 jest 3 lata młodszy od mojego E-M1 mark 1, ale oba mają ten sam EVF.espresso napisał/a:Znam dobrze osobę która od pewnego czasu fotografuje Olkiem OMD5II biegi Runmageddon.
Puszka:K-50, szkła: Sigma 10-20 f3.5, Pentax 18-55 WR, Sigma 50-500 OS, oraz: cactus v6II i RF60x
Zdjęcia FB, insta i blog matkus.com_____blog o łażeniu (też ze zdjęciami)
Przybyłem, zobaczyłem i własnym oczom nie wierzę!
To prawie 2x różnica w cenie używki. Zdecydowanie jestem zadowolony z 17-40/4, nawet biorąc pod uwagę, że 16-35/4 jest dużo ostrzejsza w całym kadrze. Nie dopłacałbym. Możne na bardziej upakowanej matrycy różnica byłaby bardziej widoczna, ale i tak bym nie dopłacił :)TM_Mich napisał/a:bbartlomiej, czy jesteś zadowolony z 17-40 mm f/4.0 w połączeniu z 5D? Czy lepiej dozbierać do 16-35 mm f/4.0?